Kategorija: Razno

Ponosni, da je izšla, prisrčno vabimo k branju monografije Uporabna etika vključujočega, varnega in spodbudnega učnega okolja.

Nastala je v sodelovanju z Inšpektoratom RS za šolstvo in šport ter Zavodom RS za šolstvo. Seveda tudi s prostovoljskim prispevkom vseh avtoric in avtorjev. Vsi smo prispevali delež aktivnega državljanstva, da je brezplačna in dostopna najširšemu krogu zainteresiranih.

Zamisel za pripravo monografije je nastala po lanskoletnem posvetu Preprečevanje diskriminacije v dvojem zrcalu anonimnih prijav.

Z vso razsežnostjo zadevne tematike je namreč očitna potreba po ozaveščanju in podpori celotne družbe k prizadevanjem našega šolskega sistema za skupne vrednote znanja, vzgoje in izobraževanja.

Dragi bralci/bralke, želimo vam prijetno branje in poletni navdih, da se nam pridružite. S prostovoljskim delom v okolju, kjer je profit še vedno pred ljudmi, sicer ne boste obogateli, prej zasmehovani.

Toda občutek, da bo ta svet z vašim, pa čeprav skromnim prispevkom morda lepši, ki je po svoje naiven, vedno najde mesto v srcu dobrih in iskrenih ljudi.

Monografijo bomo kot skupni prispevek k letošnji vseslovenski prostovoljski akciji Dobro za ljudi in planet predstavili na našem dogodku Vrednote družbe znanja: vključujoč, varen in spodbuden šolski prostor.

IRVD se iskreno zahvaljuje vsem, ki so prispevali k izidu monografije.

IRVD, 23 julij 2020

FOTO/ZRSS/IRVD