Kategorija: Razno

Koncem decembra 2023 bo v Ljubljani srečanje več tisoč mladih iz različnih koncev Evrope. Ob kontemplativnem premišljevanju o duhovnem življenju bodo hkrati razmišljali o tem, kako okrepiti vlogo mladih v prizadevanjih za svetovni mir, spravo in solidarnost (Taizé Ljubljana).

Glede na namen srečanja, ki je sicer verskega značaja, a je odprto za vse dobromisleče in miroljubne ljudi, da v teh negotovih časih vse večjih delitev in polarizacije nagovorimo drug drugega v želji po medsebojni povezanosti, miru in solidarnosti, sem osebno in izpred Inštituta za razvoj vključujoče družbe (IRVD) počaščen s povabilom, da kot zunanji strokovnjak sodelujem pri organizaciji.

Skladno s poslanstvom IRVD, da prispevamo k razvoju vključujoče in varne, miroljubne in solidarne družbe – družbe za vse, bomo naše aktivnosti pri organizaciji tega srečanja v celoti opravili neodplačno. To je najmanj, kar lahko v vlogi prostovoljske in nepridobitne organizacije prispevamo k prizadevanjem mladih za svetovni mir, strpnost in sožitje.

Po Baslu, Madridu, Vroclavu, Torinu in Rostocku je srečanje v Ljubljani priložnost za vse, državljane_ke in prebivalce_ke, da mlade udeležence pozdravimo z dobrodošlico, jih z gostoljubjem sprejememo in jih tako podpremo v njihovih miroljubnih prizadevanjih.

Zato se pridružujemo tudi prošnji organizatorjev, da je lahko del srečanja kot gostitelj vsakdo, ki bi želel k sebi domov sprejeti vsaj dva mlada udeleženca. S tem organizator prijazno nagovarja družine in posameznike, ki bi bili pripravljeni gostiti udeležence Evropskega srečanja mladih 2023 (več:  Gostitelji – vabilo).

Bećir Kečanović, 25.11.2023

FOTO: Poklukar M./Katoliška mladina (Evropsko srečanje mladih 2022, Rostock, Nemčija)